Evropsko srečanje mladih

Od 28. decembra 2018 do 1. januarja 2019 bo v Madridu (Španija), potekalo evropsko srečanje mladih, ki ga v sodelovanju s posameznimi krajevnimi cerkvami ter številnimi mladimi prostovoljci pripravlja redovna skupnost bratov iz Taizéja pod naslovom Romanje zaupanja na zemlji.  Letošnje srečanje je 41. po vrsti. Evropskega srečanja mladih se vsako leto udeleži od nekaj 15.000 do več kot 30.000 mladih z vseh koncev Evrope, med njimi tudi veliko iz Slovenije.

Prijave

ODPRTA JE ČAKALNA LISTA (objavljeno 29. 11. ob 10.00). O umestitvi na avtobus boste obveščeni takoj, ko bo a razpolago prosto mesto, zato se prijavi čim prej!

Se prijavljam za redno skupino ali pa bom raje pomagal v pripravljalni skupini?

Tudi za pripravljalno skupino je že odprta ČAKALNA LISTA – razen v primeru, da ne koristite kombi-prevoza ampak se boste odločili za lasten letalo-prevoz.

Odhod

Odhod rednih skupin bo v sredo, 26. 12. 2018, v večernih urah (predvidoma ob 18.00), z  različnih krajev po Sloveniji. Da bo odhod iz predvidenega prijavnega mesta res omogočen, se mora na prijavno mesto prijaviti najmanj 20 oseb. Natančnejše lokacije in ure odhoda vam bomo sporočili preko posebnih elektronskih obvestil.

Na poti do Madrida se bomo ustavili v BARCELONI. Tja bomo prispeli v četrtek okoli 12.00 ter odšli ob 23.00. V Madrid bomo prispeli naslednje jutro (v petek) ob 8.00. 

Odhod skupin iz Madrida bo v torek, 1. 1. 2019, popoldne. Povratek v Slovenijo bo v sredo, 2. 1. 2019, predvidoma okoli 20.00.

Namestitve

Večinoma pri družinah in župnijah v mestu in okolici (nekateri po šolah in cerkvenih dvoranah). Prinesite spalne vreče in podloge za ležanje (armafleks).

Če že imate zagotovljeno prenočišče v Madridu (npr. pri prijateljih), morate v opombe v prijavnici obvezno zapisati podatke o prebivališču (ime in priimek gostitelja, ulica, poštna številka, telefonska številka).

Starostne omejitve20160217_Riga_06

Evropsko srečanje je namenjeno mladim od 16. do 35. leta.
Mladoletni potrebujejo skrbnika. Izjavo staršev nam morate poslati na naslov društva najkasneje v treh delovnih dneh po prijavi.

16-letniki se lahko srečanja udeležijo samo od 28. decembra dalje, spremljati pa jih mora skrbnik. Vsak odrasli spremljevalec lahko spremlja največ dva šestnajstletnika – en moški za vsaka dva fanta, ena ženska za vsaki dve dekleti. Mlajši od 16 let se srečanja ne morejo udeležiti. Skrbniki ves čas srečanja spremljajo 16-letnike in so nameščeni skupaj z njimi pri isti družini. Prijav 16-letnikov brez izjave staršev in zagotovljenega skrbnika ne bomo upoštevali.

17-letniki
prav tako potrebujejo spremstvo polnoletne osebe. Ena oseba lahko spremlja več mladih. Za nastanitev ni nujno, da bodo nameščeni skupaj s svojimi skrbniki. Prijav 17-letnikov brez izjave staršev in zagotovljenega skrbnika ne bomo upoštevali.

Evropska srečanja  niso namenjena starejšim od 35 let, razen če so voditelji skupine mladih. Ostali odrasli in družine so prisrčno vabljeni, da se udeležijo srečanj za odrasle oz. družine v Taizéju.

Cene romanja

Prispevek za prevoz in organizacijo znaša 145 eur na osebo.

V Madridu pa je potrebno plačati še solidarnostni prispevek za hrano in namestitev v višini 70 eur. 

Zdravstveno zavarovanje20160217_Riga_05

Dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino po vključitvi v EU ni več potrebno. Priporočamo, da si na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije pravočasno pridobite brezplačno evropsko zdravstveno kartico.

 Odpovedi

V primeru odpovedi veljajo Splošni pogoji poslovanja.

 

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si