Taizé Gradec 2018

Naši severni sosedje od 25. do 28. oktobra 2018 pripravljajo mednarodno taizéjsko srečanje. Pod geslom “SHARING FUTURE” vabijo mlade iz Avstrije, Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Slovaške in drugih držav. V štirih dneh se bomo mladi srečevali po cerkvah starodavnega mestnega jedra. Ob molitvi, pogovorih in delavnicah bomo odkrivali Božjo prisotnost v naših življenjih ter si delili pričakovanja, ideje in izkušnje. Vse udeležence bodo sprejele gostiteljske družine v Gradcu in okolici.

Srečanje je namenjeno mladim med 16. in 35. letom starosti. Mladoletni potrebujejo IZJAVO STARŠEV, ki dovoljujejo njihovo romanje in udeležbo. Vsak mladoletni potrebuje polnoletnega spremljevalca.

Rok za prijavo je 1. oktober 2018.

SPLETNA PRIJAVNICA

Možnost udeležbe

*CELOTEN VIKEND:
četrtek 25. oktober – nedelja 28. oktober 2018
Prihod v Gradec: četrtek popoldne ali petek dopoldne
Odhod iz Gradca: nedelja popoldne

Prispevek zajema obroke, vozovnico za javni prevoz in druge stroške srečanja; znaša 40 eur. Zadnji rok za prijavo in plačilo je 1. 10. 2018. Navodila za plačilo se nahajajo na spletni strani

* DNEVNI PROGRAM: sobota 27. oktober 2018 (enodnevna vstopnica)
Prihod v Gradec: do približno 10.45
Odhod iz Gradca: od približno 20.30 dalje

Molitve v središču mesta so odprte za vse.

soboto je program namenjen vsem: tudi mladim, starim od 14 do 15 let, družinam z otroki ter odraslim nad 35 let. Zjutraj je sprejem, ki mu sledi običajen program: molitev, delavnice, obroki. Nastanitev v to možnost ni vključena. Tudi ti obiskovalci se morajo registrirati preko spleta (samo splošne informacije o skupini in njihovi vodji, ne pa podrobnosti vseh udeležencev).

Rok za prijavo je 1. oktober 2018.

SPLETNA PRIJAVNICA

Nastanitev, prevoz in prehrana na srečanju

Udeleženci dobijo zajtrk pri gostiteljih, ob deljenju toplega kosila pa bodo udeleženci prejeli tudi pakiran obrok za večerjo. Vsa hrana bo vegetarijanska, posebna prehrana za alergike pa ne bo zagotovljena. Vsak udeleženec naj s seboj prinese žlico in skodelico.

Vsi udeleženci bodo nastanjeni pri družinah v Gradcu ali okolici; vsak potrebuje s seboj armafleks in spalno vrečo. Udeležba čez vikend vključuje vozovnico za javni prevoz v Gradcu. Vse gostiteljske družine bo mogoče doseči z avtobusom.

Sprejem bo potekal v centru mesta, dostopno s tramvajem na postaji Südtiroler Platz / Kunsthaus.

Delovne skupine

Mladi so povabljeni tudi k sodelovanju in organizaciji celotnega srečanja; pred in med dogodkom: pomoč pri sprejemu, razdeljevanje hrane, sodelovanje pri delavnicah, molitvi, glasbi, na info točki ter pri prvi pomoči. Kdor je pripravljen sodelovati, označite to direktno v registracijskem obrazcu ali pišite na elektronski naslov taizegraz@gmail.com.

 

Oglejte si filmček, ki so ga pripravili mladi iz Gradca: https://www.youtube.com/watch?v=oM44Mw3X-0M

 

 

Kontakt
Špela Pucelj
Odgovorna za mednarodno sodelovanje
  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si