Možnosti v okolici

Znamenitosti

(na povezavah so dostopne bolj podrobne informacije)

Terme Zreče

Terme Zreče so zdraviliško športno-rekreacijski center v Občini Zreče. Terme ležijo na nadmorski višini okoli 396 mnm v severozahodni Sloveniji pod obronki Pohorja. Terme so od doma oddaljene tri kilometre.

Spletni naslov: https://www.terme-zrece.eu/si/

Pohodniške in kolesarske poti

Dom na Brinjevi gori je odlična izhodiščna točka za krajše in daljše pohode ter kolesarske izlete.

Zreče so pravi raj za pohodnike, saj so izhodiščna točka za obisk bližnjih gričev, sprehod ob jezeru ali pa ogled mesta cvetja, Slovenskih Konjic. Urejene pohodne poti vas bodo vodile skozi gozdove in vinograde, po mestnih ulicah in travniških sprehajališčih, včasih zavijejo v muzej, spet drugič v gorsko kočo, kjer vse diši po domačem kislem mleku.

Na spodnji povezavi si lahko pretočite vodnik po poteh Rogle in Pohorja.

Smučišča

Na urejenih smučiščih, pokritih z naravnim in tehničnim snegom zagotavljamo najmanj sto dni smučarskih in deskarskih užitkov, od pozne jeseni do zgodnje pomladi. Pa ne le dni, tudi večerov, saj vas od četrtka do nedelje pričakujemo na nočni smuki na osvetljenih smučiščih Košuta in Jasa. Na približno 100ha urejenih prog za začetnike, rekreativce, vrhunske smučarje in deskarje ter tekmovalce se nahaja 11 vlečnic in 2 štirisedežnici ter več deset kilometrov urejenih prog za smučarje tekače.
  • Smučišče obratuje vsak dan od 9.00 do 16.00, nočno smuko si lahko privoščite od četrtka do nedelje med 17.00 in 21.00.
  • Sankališče Zlodejevo je v času zimske sezone odprto vsak dan med 12.00 in 19.00.
  • SKI servis v hotelu Planja obratuje vsak dan od 9.00 do 16.00, v dnevih nočne smuke obratuje do 21.00 (telefon: 03 757 74 89).
  • SKI servis v hotelu Natura (za tekaško opremo) obratuje med 8.00 in 16.00 uro vsak dan.

Več informacij na telefon 03 757 61 61 ali na e-mail: ski@unitur.eu

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si