RC SKAM Ljubljana

Si med tednom v Ljubljani? Iščeš pravi prostor zase in za prijatelje?

Regijski center SKAM odpira svoja vrata dijakom, študentom, mladim v poklicih in mladim po srcu. Ponuja druženje in zanimive ter sproščujoče večere. Ti so obarvani s potopisnimi predavanji, okroglimi mizami, družabnimi in filmskimi večeri, z ustvarjalnimi in izobraževalnimi uricami, z adoracijo in sveto mašo.

Dogodki 2017/2018

4. oktober ob 20.00 palačinke na SKAM-u

17. oktober ob 20.00 promo koncert Stična benda ob izidu zgoščenke Stična točka

S svojimi talenti in dogodivščinami lahko obogatiš tudi druge! Imaš možnost, da v naših prostorih predstaviš svoje potovanje, razstavljaš fotografije, slike in druge izdelke ali pa morda očaraš kar s kulinaričnim večerom … Ti si glavni gostitelj, mi pa priskočimo na pomoč pri organizaciji in promociji večera. Za predloge in informacije piši na neza@skam.si.

Skamova čajanka

Vsako sredo zvečer poteka študentska sv. maša pri Frančiškanih, mi pa vemo, da se je po maši še “fajn” malo podružiti in poklepetati s prijatelji. Zato vabljeni vsako sredo po študentski sv. maši, od 20.15 ure dalje, na Center SKAM, kjer se družimo ob dobrem čaju in še boljših piškotih. Vedno izvemo tudi kaj novega, rodijo se nove ideje, spečemo kakšno palačinko ali rešimo kviz v reviji #Najst.

Adoracija in maša

V Centru SKAM se zbiramo tudi, da svoje prazne baterije napolnimo z Njegovo močjo. V moči srečanja z Jezusom, ki nas hrani s svojo Besedo in s svojim telesom, po maši nadaljujemo z ustvarjanjem prijateljskih vezi. Mašo in adoracijo pripravljajo različne skupine mladih. V mesecu maju pripravljamo 12-urno dnevno-nočno adoracijo. Vabljeni!

Taizéjska molitev – Ljubljana

V sodelovanju z Evangeličansko cerkveno občino v Ljubljani te tudi v letošnjem letu vabimo k taizéjskim molitvam, ki se odvijajo vsak zadnji četrtek v mesecu s pričetkom ob 20.00 uri; več si preberite na spletni strani.

INFO: Špela Pucelj, taize@skam.si

Tudi pri vas pripravljate taizéjsko molitev? Na taize@skam.si pošljite seznam z datumi molitev in z veseljem ga bomo objavili na tej spletni strani!

Osebni pogovor in spoved

V Centru SKAM je poleg različnih dejavnosti možnost tudi za pogovor in spoved. Priložnostno ali redno se lahko srečaš s sestro ali z duhovnikom. Tone Česen je na voljo za spoved ali pogovor vsako sredo od 17.00 do 18.30 ure, drugi termini so mogoči po predhodnem dogovoru preko e-maila tone@skam.si.

Kontakt
Neža Repanšek
Referentka za odnose z javnostmi
  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si