Projekti POTA v akciji

Počitnice so tu. Prinašajo sladolede, tople večere, najlepše sončne zahode, skoke v morje, raziskovanje tujine, potepanje po hribih, poletne romance, čas za prijatelje in kako dobro knjigo.

Poletje pa je tudi čas, ko prostovoljci programa POTA po polletnih pripravah odletijo na vse konce sveta in delajo na različnih projektih pri gostiteljskih organizacijah.

Mogoče jih srečate v Tajski džungli, na visokih planotah Bolivije ali na indijskem podeželju. Smeh otrok in mladih s katerimi se bodo prostovoljci igrali v Ukrajini, bomo lahko skoraj slišali do Slovenije. Če boste kaj v Braziliji, le pomahajte POTA skupini, prostovoljce pa lahko srečate tudi na Madagaskarju in v Mozambiku.

No ja, večina se nas verjetno po teh eksotičnih krajih ne bo potikala. Zato pa lahko spremljamo pustolovščine prostovoljcev na spletni strani www.pota.si, kjer vsaka skupina na blogu beleži svoja doživetja in spoznanja. Ko gledamo pisane fotografije, si lahko skoraj predstavljamo, da smo tam. Morda pa naslednje poletje :)

Kontakt
Katarina Kolšek
Koordinatorka programa POTA
  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si