Mladi katoličani med Naj prostovoljci!

Slavnostna podelitev priznanj »Prostovoljec leta 2016«, ki jih je že petnajstič zapored podelil Mladinski svet Slovenije, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, je potekala v torek, 20. junija, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Na zaključni prireditvi natečaja »Prostovoljec leta«, katerega namen je pokazati javnosti, da je prostovoljstvo izjemno raznovrstno, koristno za prostovoljce in družbo predvsem pa, da si zasluži ugled in pozornost, so podelili nazive v šestih kategorijah: Naj prostovoljec/ka leta 2016, Naj prostovoljski projekt, priznanje za mednarodno prostovoljstvo, priznanji za posebne dosežke, Naj mladinski voditelj 2016 ter Naj mladinski projekt 2016. 

Na natečaju so skupno prejeli 237 prijav s strani organizacij, ki se ukvarjajo s prostovoljstvom.

V starostni skupini do 30 let je Anita Merhar, SKAM – Skupnost katoliške mladine, prejela naziv Naj prostovoljka leta 2016 za njeno prostovoljsko dejavnost pri Stični mladih, največjemu vseslovenskemu srečanju katoliške mladine. Anita je članica ekipe za formacijo in dolgoletna voditeljica dijaškega programa Stične mladih.

Pogovor z Anito v Odmevih, RTV SLO, 20. junij 

Naziv Naj mladinskega voditelja 2016 je prejel Primož Mekuč, ZSKSS – Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, in sicer za izjemne dosežke, vztrajnost in odločnost pri vodenju stega Kranj I. Primož pri svojem delu zasleduje osebni moto: »S plemenitostjo doseči zdrav skavtski um in telo, ki bosta v pomoč sočloveku.«

Priznanje za mednarodno prostovoljstvo pa je prejela Katja Ravnikar, MIC – Mladinski informacijski center, za njeno izjemno sodelovanje pri programu POTA – program mednarodnega skupinskega prostovoljstva.

 

Vsem trem mladim nadobudnim prostovoljcem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspehov in doprinosa slovenski družbi skozi prostovoljstvo!

Zahvaljujemo se tudi vsem prostovoljcem, ki delujejo v različnih organizacijah, a je njihovo delo velikokrat širši javnosti nevidno, kljub temu da veliko prispevajo k napredku slovenske družbe in pomagajo pomoči potrebnim!

 

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si