POTA sedaj pri nas

Z mesecem novembrom so se SKAM-u pridružili prostovoljci in prostovoljke, ki dejavno sodelujejo na Programu POTA.

Program mednarodnega skupinskega prostovoljstva POTA, ki sicer poteka že od  leta 2006, je nastal kot odgovor na iskanje in želje mnogih prostovoljcev iz Slovenije, ki si želijo graditi boljši svet, ki bo temeljil na medkulturnem, medčloveškem in medverskem dialogu. Program POTA širi zavest o globalni soodgovornosti in povezuje raznolike ljudi po svetu. Z mednarodnim prostovoljstvom omogoča, da prostovoljci, gostitelji in ljudje, s katerimi stopajo v stik, sodelujejo, se učijo drug od drugega in gradijo skupnost.

Vsako leto se preko programa POTA organizira 6-8 projektov. Sprva so se vsi izvajali v tujini, sčasoma pa so udeleženci po vrnitvi domov želeli pridobljene izkušnje uporabiti tudi v domačem okolju. Do danes se je projekta udeležilo več kot 300 prostovoljcev, ki so organizirali projekte na Madagaskarju, na Jamajki ter v Angoli, Albaniji, Bosni in Hercegovini,  Romuniji, Ukrajini, Braziliji, Gvajani, Južnoafriški republiki, Kirgizistanu in Vietnamu.

Program POTA bo kmalu iskal nove prostovoljce (več informacij lahko najdeš tukaj), že danes pa lahko podpreš njihovo delovanje, in naročiš njihov KOLEDAR – preprost, praktičen in za dober namen.

 

 

Kontakt
Katarina Kolšek
Koordinatorka programa POTA
  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si