Donacija dohodnine

Namenite del dohodnine 0,5% delovanju Skupnosti katoliške mladine

Če že plačujete dohodnino, namenite del tistim, ki so vam pri srcu. Nič vas ne stane, če ste dobrodelni.

Če so vam naši projekti všeč, vas vabimo, da nas podprete. Najlaže to storite tako, da izkoristite zakonsko možnost in namesto državi del dohodnine (0,5%) namenite Društvu SKAM. Vas to nič ne stane, nam pa vaš prispevek veliko pomeni, saj z zbranimi sredstvi lahko veliko naredimo za to, da bi mladi imeli upanje.

Zakaj bi to storili?

1. Ker s tem podpirate delovanje Skupnosti katoliške mladine.

2. Ker s tem mladim omogočate, da stopajo po vzgojni poti dejavnega katoličana in odgovornega državljana.

3.  Ker vas to popolnoma nič ne stane.  (ta denar vam bo pobrala država v vsakem primeru; če vam ga ne more, ker imate 100 % olajšavo, pa tudi SKAM ne dobi niti centa).

Koliko je vreden vaš dar?

Če imate povprečno plačo in nobenih olajšav, potem letno plačate okoli 2.000 EUR dohodnine, od tega bi mi dobili 10 EUR, državnemu proračunu ostane 1.990 EUR. Če imate 50 % olajšavo, boste dobili 1.000 EUR dohodnine vrnjene, državnemu proračunu ostane 995 EUR, mi bi dobili 5 EUR.

Vaša dobrodelnost ostane anonimna

Društvo SKAM s strani davčne uprave dobi enkrat letno nakazan skupni znesek vseh darovalcev, vse ostalo je tajno. Mi ne poznamo niti zavezancev, ki na novo pristopijo, niti zavezancev, ki si vmes premislijo in izberejo drugega upravičenca; ne dobimo seznama aktualnih darovalcev, še manj vsote, ki nam jo je posamezni davčni zavezanec na ta način daroval.

Več informacij

Obrazec je na voljo spodaj, izpolnite ga in ga pošljite na pristojno davčno upravo – izpostavo, kjer imate stalno prebivališče. Najlepša hvala :) Seznam davčnih uprav.

Pristopna izjava
Zahteva za namenitev dela dohodnine .pdf

Doniranje dela dohodnine lahko izvedete tudi s pomočjo spodnjega obrazca.

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si