Hvala iz srca!

Uspelo nam je! V četrtek 17. maja je smo s skupino POTA MADAGASKAR organizirali dobrodelni koncert z naslovom »Štejejo dejanja, storjena iz srca!«, kar je geslo programa POTA v letu 2018.

Vsekakor nam ne bi uspelo brez vseh dobrih ljudi, ki so nas na najrazličnejše načine podpirali, nam pomagali in nam stali ob strani. Najprej gre zahvala vsem izvajalcem, ki so bili zagotovo ključni akterji našega koncerta. Hvala torej Stična bendu, Primožu Križaju, Otroškemu pevskemu zboru župnije Komenda, Odkloplenemu Gregu & LooBEzND ter gospel zboru BeeGeesus, za odziv in pripravljenost, da ste obogatili naš večer.  Zahvala tudi vsem tehničnim mojstrom, ki so skrbeli za luči in ozvočenje, donatorjem, ki so nam omogočili material, ki smo ga porabili za naš srečelov in tudi vsem pridnim rokam, ki so nam pomagale, da smo se lahko ob koncu koncerta še malo posladkali. Hvala tudi fotografinjama, ki sta poskrbeli, da bodo spomini ostali tudi na fotografijah. Navsezadnje velika HVALA vsem, ki ste si vzeli čas in prišli na dobrodelni koncert in darovali za misijonarje na Madagaskarju.

Vzdušje med koncertom je bilo neverjetno. Imeli smo čudovito glasbo. Obiskovalci so med koncertom spoznali kako izgleda življenje na Madagaskarju, imeli pa smo tudi projekcijo fotografij iz Madagaskarja iz preteklih let. Res smo veseli in hvaležni, da je vse potekalo tako kot mora. Ob koncu koncerta je sledil srečelov in pogostitev. Vseh deset prostovoljcev se je z organiziranjem koncerta srečalo prvič in verjetno si pred nekaj meseci, ko je na plan prišla ideja o izvedbi dobrodelnega koncerta, nihče ni predstavljal koliko dela je v ozadju. Za nas je bil to vsekakor izziv in nekaj novega, drugačnega! Kot skupina, ki se je spoznala pred petimi meseci, smo tako zagrizli v naš prvi skupni projekt, razdelili smo si naloge, iskali izvajalce in dvorano, dobitke za srečelov, pisali vezni tekst, delali promocijo, iskali sponzorje, izdelovali sceno. Ponosni smo, da nam je uspelo napolniti dvorano, čeprav nas je bilo strah, da bo prazna. Veseli smo, da misijonarje in tudi nas v takšnem številu podpirate in nam vlivate še več motivacije za naše delo.

Prostovoljci smo se tako še bolj spoznali in povezali v skupino, ki komaj čaka, da 11. julija za 6 tednov odleti na Madagaskar in tam začne izpolnjevati svoje poslanstvo. Razveseljevati tamkajšnje ljudi in prispevati majhen delček k vsemu, kar delajo misijonarji na Madagaskarju.

In ne pozabite: »Štejejo dejanja, storjena iz srca!«

Prostovoljci projekta POTA Madagaskar 2018

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si