Ovire pri razločevanju

Drugi letošnji Nikodemov večer je beseda tekla predvsem o “polenih pod nogami” oz. o stvareh, ki nas ovirajo pri odločanju za poklic, poklicanost, poslanstvo.

V drugem večeru Nikodemovih večerov so pod naslovom Polena pod nogami? – ovire pri razločevanju o svoji življenjski poti spregovorile na videz popolnoma različne osebnosti. Ko so gostje  podelili svoje zgodbe, je poslušalec kaj kmalu odkril skupni imenovalec tudi tako nenavadni trojki, kot so študentska mama, diakon in direktor. Z nami so na odru svoje zgodbe in razmišljanja delili fasilitatorka in trenerka Alenka Oblak, ki je pogovor tudi moderirala, diakon Marko Mrlak, direktor Pomurskih mlekarn g. Robert Serec in mama, študentka računalništva in informatike ter blogerka Petra Kmetič.

Vsak od gostov je opisal svojo zgodbo o iskanju poslanstva, o stran poteh in o preizkušnjah, ki so nastale pri odločitvi. Govorili so o ovirah, pred katere so bili postavljeni, in o moči, iz katere so črpali, da so šli mimo preprek. Večer se je nadaljeval z pogovorom v skupina po tri, kjer smo podelili eno od svojih zgodb o odločitvah ter razmišljali o razlogih, ki so nas pripravili do tega, da smo premagali ovire na poti. Zaključili smo z vprašanji obiskovalcev.

Posnetek večera

Fotografije

Zapisal: Marko Gruden

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si