Povezani z Bogom in med seboj

Proti koncu septembra smo s Špelo, Evo in Katjo odšle v Vipavsko dolino. Tam so se nam pridružili še drugi in skupaj smo preživeli popoldne, ki nas je začelo navajati drug na drugega. Sodelovali bomo pri izvajanju, preživljanju skupnega vikenda z birmanci; osnovnošolci iz Kamnj in Črnič; konec meseca oktobra pa še od Sv. Duha pri Škofji Loki.

Po srečanju so udeleženci usposabljanja zapisali:

Zvečer sem bil zelo miren in vesel. To srečanje nam je razjasnilo namen, seznanili smo se programom, ki je odličen. Predvsem pa smo se povezali (tudi ob pici :) ) in naša povezanost bo dala največji sad za birmance. Ko bodo nas začutili, da smo povezani z Bogom in med seboj, bodi tudi oni odkrili, da so sprejeti takšni kot so. Hvala za to pobudo, da pridete v župnijo in da se srečamo v živo in ne samo preko papirjev in mailov. Res mi ni žal za čas tega popoldneva!

Popoldne je bilo čudovito. Program za vikend je zelo dobro pripravljen, lepo smo si razdelili vloge, se zmenili vse potrebno za vikend z birmanci in se tudi dobro ujeli. To popoldne bi lahko se kdaj ponovili. Pa tudi pica je bila dobra :)

Ni mi žal niti minute, ki smo jo preživeli skupaj, čeprav je bila nedelja. Srečanje je bilo prisrčno, sproščeno, domače. K temu vzdušju je precej prispevala župnijska kuhinja in okrogla miza. Če bi se spoznali v pusti učilnici in bi pogovor potekal kot pri pouku, bi bil končni vtis precej bolj pust.

Pridi, Sveti Duh. Razsvetli nas, da bomo Tvoje priče!

S. Andreja Perc

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si