(Pri)srčno srečanje malega občestva

V torek, 24. aprila, je v centru SKAM potekalo prvo odprto srečanje po metodologiji malega občestva. Udeleženka Ema je takole strnila svoje vtise:

Prvo odprto srečanje Malega občestva si bom zapomnila po sproščenem vzdušju, majhni skupini ljudi in srčnosti, ki sta jo pokazala voditelja srečanja.

Srečanje smo začeli s prebiranjem odlomka iz Svetega pisma, ki je govoril o Mariji, ki je v naglici odhitela k svoji starejši sestrični Elizabeti na pomoč, ker je bila ta noseča. Čez celotno srečanje smo razmišljali o tem, kaj hranimo v naših srcih. Voditelja sta nam zelo nazorno prikazala, kaj vse lahko imamo v naših srcih in vsi vemo, da to niso vedno le dobre stvari. Pomembno pa je, da naše srce odpremo Jezusu, ki naše srce sprazni hudega in ga napolni s svojo milostjo.

Med srečanjem smo izdelali tudi srce iz papirja in vanj dali tisto, kar si želimo imeti v našem srcu. Voditelj br. Miro, nam je dal tudi Marijine svetinjice, da jih hranimo v srcu. Zaključili smo z nalogo, da izdelamo še eno srce in ga podarimo ostareli osebi in ji tako polepšamo dan.

Hvala br. Mirotu in Petru, ki sta nas s svojo odprtostjo in mirnostjo popeljala skozi srečanje in odkiravnje našega srca. In hvala vsem za družbo. 😊

Ema Doplihar

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si