V dvoje je lepo, skupaj prav tako

Intervju s Tjašo in Blažem, udeležencema Poletne šole skupnosti za pare

1. Kakšni so razlogi vajine izbire, da sta se odločila za duhovno počitniški teden na Kaprijah?
Želela sva skupaj preživeti dopust, kjer bi imela malce časa za duhovnost in pogovor, hkrati pa bi našla čas za prosti čas in druge aktivnosti. O programu za pare sva že nekaj slišala, prav tako sva Kaprije poznala in sva rekla, da greva pogledat, kako bo.

2. Če bi morala izbrati eno stvar, ki vama najbolj ostaja od programa, kaj bi izpostavila?
Meni osebno so bila najboljša pričevanja, tako družine kot tudi para Razpotnik. Vsa pričevanja so bila namreč tako iskrena in pristna, da z zanimanjem poslušaš kako so se spopadli z izzivi v današnjem svetu. (Blaž)
Poleg pričevanj, ki jih je omenil že Blaž, mi je ostal v spominu dan, ki smo ga preživeli sami – torej vsak par posamezno ali po dva para skupaj. Vsak par je nekaj novega doživel, tako da smo si zvečer navdušeno pripovedovali zgodbe. (Tjaša)

3. Kako bi na kratko opisala vajino izkušnjo Poletne šole skupnosti za pare?
Veselo, duhovno, zabavno, zanimivo, novo, prijetno, sproščeno… Spletla sva nova poznanstva z drugimi pari. Lepo je bilo, da je bila z nami družina z otroki, kar je precej popestrilo celotno dogajanje. Kot ena skupnost smo sodelovali pri vsakodnevnih opravilih, se družili pri družabnih igrah, si delili izkušnje in se učili drug od drugega. Imela sva dovolj časa zase in za druženje, hkrati pa sva veliko dobila za osebno in duhovno rast.

4. Danes imajo mladi veliko možnosti kako preživeti počitniški čas. Zakaj je po vajinem mnenju vredno zbrati pogum in se podati na Kaprije?
Zaradi odlične kombinacije duhovnosti s prostim časom v čudoviti in neokrnjeni naravi. Hkrati pa še kaj narediš za osebno rast oz. rast para.

 

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si