Vikend ustvarjalcev Stične mladih

Pretekli vikend je bilo v Stični spet veselo – med 20. – 22. aprilom 2018 je potekal vikend ustvarjalcev letošnje Stične mladih. Kar nekaj deset mladih se je zbralo v Stični, manj kot pol leta pred 15. septembrom, ko se bo začelo veliko srečanje slovenske katoliške mladine. Takšen vikend vedno znova prinese nova spoznavanja, nove ideje, nova prijateljstva … predvsem pa željo, da bi tudi letos skupaj pripravili Stično mladih, ki bi mladim dala možnosti, da srečajo Boga.

Spodaj si lahko ogledaš in prebereš utrinke iz vikenda. Si že začutil klic, da boš na naslednjem tudi ti?

Kako so vikend ustvarjalcev videli ustvarjalci sami?

  • Ker sem na Stični prvič sm imel mogoče malo pomislekov kako bo, glede na to na nism ravno najmlajši (prej obratno). Moram reči da sem zelo vesel, da sm v skupini tehnika, ker se mi zdi da smo zelo posrečena skupina in se z vsemi dobro razumem. Nagovorilo me je pričevanje oz razlaga poslanice o ločevanju strahu, ki ga ima lahko vsak od nas. Za zabavo po opravljenem delu pa  poskrbi harmonika. Dober predlog, ki po končanem delu združil našo in ulično ekipo (Vid Zitko).
  • “1, 2, 3, 4, 5 … prstov je na eni roki …” Tako so nas z veselo pesmijo navdali otroški zborček ob zaključku otroške nedeljske svete maše. In ja, res so naši prsti vedno pri roki za molitev, za molitev za nas mlade, tako ali drugače izgubljene, ki nas Jezus kliče, da (p)ostanemo pogumni, trdni v zaupanju v Njegov načrt, vztrajni v molitvi (Anže Marinko).
  • Meni je bila všeč povezanost vseh ljudi med seboj. Zdel se mi je zelo sproščeno vzdušje, to mi je blo res ful dobr (Tadej Mehle).
  • Da pripravimo izjemno in navdihujočo Stično 2018, smo se zbrali na pripravljalnem vikendu. Prebirali smo poslanico, pripravljali program in prostore, kravžljali možgane, kako bi še popestrili prihajajoč dogodek, skratka dela ni zmanjkalo. Osebno se me je najbolj dotaknila poslanica in geslo “Ne boj se”. Življenje nam vsak dan zastavlja kakšen izziv, ki se včasih zdi pretežak in prezahteven. Ne boj se, ti pravi On, ki te spremlja na vsakem koraku. Rad bi zaključil z stavkom, ki ga je izrekel Albert Einstein. “In the middle of difficulty lies opportunity.” (Rok Zupanc)
  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si