Vžgi nas z ognjem

V četrtek pred binkoštmi smo se mladi iz župnije Sv. Križ po večerni Sveti maši, vsi neučakani odpravili na pot proti Šentvidu, kjer je bil na sporedu drugi večer Ljubljana skupaj, tokrat namenjen pripravi na prihod Svetega Duha. Ker živimo v času, ko se vsem neprestano mudi, je bil tak oddih sredi tedna več kot dobrodošel in je definitivno dosegel svoj namen, saj so spokojnost, mir in veselje v naših srcih bivali še v naslednjih dneh, prihod Svetega Duha, pa še nikoli ni bil tako doživet.

Večer je bil poln molitve, pričevanj, adoracije in slavljenja in vsak trenutek je dopolnil in prekosil prejšnjega. Ni lepšega, kot videti mladih ljudi združenih v molitvi in češčenju, ter vedeti, da čeprav se ti mnogokrat zdi tako, na svetu nisi sam! Piko na i čudovitemu večeru, pa je dodal slavilni Abend. Ta nas je s čudovitim in raznovrstnim repertoarjem popeljal v globine srca in pomagal dojeti, kako zelo nas ima Bog rad in spoznati kako pomembno je delovanje Svetega Duha v naših življenjih, kar je v pričevanju poudarila tudi zborovodkinja MPP Martina Ješovnik.

 

Vsi mi mladi zato že nestrpno pričakujemo naslednjo srečanje Ljubljane skupaj in upamo, da se zberemo v še večjem številu.

 

Klara Vučko

 

Vžgi nas z ognjem – slavljenje, pričevanje, adoracija

Vžgi nas z ognjem 2 – slavljenje, pričevanje, adoracija ABEND

Objavil/a SKAM – Skupnost katoliške mladine dne 1. junij 2017

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si