Za vsak glasbeni okus nekaj

Kako lepo je živeti, kako lepo je ljubiti, kako lepo je gledati sonce.

Kako lepo je objeti otroke, kako lepo je prepevati,

Kako lepo je s teboj govoriti Gospod!

Čisto navaden torkov večer, ki pa ni bil povsem običajen za vse, ki smo se 17. 10. 2017 ob 20. uri zbrali na Centru SKAM. Tam so nas pričakali člani Stična benda, ki so na enem izmed njihovih zadnjih koncertov poskrbeli za čudovit večer poln glasbe, veselja in božje bližine.

Že v napovedi koncerta Stična benda se je slutilo, da ob izidu nove zgoščenke pripravljajo še en večer, v katerem bo bistvo slavljenje. Majhna dvorana nam je ponudila pravo intimno vzdušje, da smo se lažje srečali z Njim. Kot so člani Stična benda poudarili, smo bili tam zaradi Gospoda in povabili so nas, da z glasnim petjem slavimo skupaj. Tekom večera so se zvrstile čudovite pesmi, tako tiste, ki jih najdemo na njihovem novem CD-ju, kot tudi druge. Nekatere umirjene in nežne, druge polne življenja in razburkane. Za vsak glasbeni okus se je našlo nekaj. Gotovo pa se je našlo nekaj, kar nam je dalo noto več v tistem torkovem večeru. Proti koncu nas je Nejc povabil, da Jezusa glasno povabimo v svojo sredo in pred Njega položimo zahvale in prošnje, ki jih nosimo v sebi. Na oder pred mikrofon pa so člani benda povabili tudi mlado moč, pevko Evo, ki je ena izmed članov novega Stična benda. Na ta način se bo slavilna glasba širila naprej in naokoli med mlade. Najlepše pa je bilo slišati in občutiti, ko je cela dvorana pela skupaj in to nas je le še bolj povezalo med sabo in z Njim.

Ob koncu bi se radi zahvalili vsem članom Stična benda, ki ste dali sebe in svoje talente na razpolago v vseh teh letih, hvala vam za vaše pričevanje. Z izdajo CD-ja ste dodali piko na i vašemu ustvarjanju in poskrbeli, da nam bodo melodije krščanske glasbe tako doma, kot v avtu lepšale dneve. Želimo si, da bosta še naprej Stična in Bog naši skupni točki.

Jerneja Kastelic in Nataša Uršič

 

 

 

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si