Življenjske odločitve

Tretji večer je bil zaznamovan s spremljanjem. Naslov “Kdo bom? – Življenjske odločitve” je ponujal izhodišče gostom – dr. Andreji Poljanec, specialistki zakonske in družinske terapije, sestri Rebeki Kenda iz društva Eden, ki je voditeljica programov za otroke in mlade v Kanjem dolu, jezuit pater Jože Roblek, voditelj duhovnih vaj, salezijanski bogoslovec Matija Omejec in multiplikatorka Nataša Hanuna, zaposlena v Zavodu sv. Stanislava.

Glavno vprašanje večera je bilo kaj za Cerkev pomeni spremljati mlade. Gostje so spregovorili o tem kako so bili spremljani in kako oni danes spremljajo druge, posebej mlade. Beseda je tekla o dobrih praksah in izkušnjah spremljanja, o življenskih odločitvah, kako je do njih prišlo in kako so nato vplivali drugi. Pogovor se je dotaknil tudi drugih naslovov preostalih večerov, obiskovalci so lahko prisluhnili o mladih v današnji Cerkvi, o ovirah pri odločanju in o poklicanosti. Slišali smo lahko o potrebi po individualnem pristopu k spremljanju posameznika, o spremljanju, ki ne vsiljuje odločitev in o vzgoji, ki skrbi za celostno rast osebe.

Prvemu delu moderiranega pogovora je sledil drugi del, ki je bil namenjen vprašanjem iz publike. Obiskovalci so za goste pripravili toliko vprašanj, da za vse ni bilo časa. Ponudili so kakovosten vpogled v svoje znanje in izkušnje s področja spremljanja, odločanja in dela z mladimi.

Posnetek prvega dela večera

Posnetek pogovora

Zapisal: Marko Gruden

 

 

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si