“Odločanje je hudo”

Duhovni vikend za birmance Bevke, 9.—11. 3. 2012

Duhovni vikend za birmance Žalec Petrovče, 9.—11. 3. 2012

Odločanje je hudo

Pretekli vikend sem se udeležil duhovnih vaj na temo “Odločanje je hudo”. Kot je že razvidno iz naslova smo temeljito raziskali kako odločanje poteka in kaj vse je pri tem pomembno, kot na primer vrednote, okolje, značaj… Spoznavali pa smo tudi življenje sv. Petra in se v pogovorih dotaknili še mnogo zanimivih, aktualnih tem. Vzeli pa smo si čas tudi za molitev, spoved, razmislek in rekreacijo. Spoznali smo, da je bilo zaradi manjše udeležbe delo veliko bolj osebno, razpoloženje pa res sproščeno in domače. (Marko Novak)

Rahle negotovosti o DV smo se podali v Vipavski Križ. Čas kuhanja mlečnega riža nam je krajšal nasmejani Primorec. Tako smo siti, nasmejani, vstopili v spoznavanje. Če bi bila mesto, bi bila majhno mesto…
Telovadba nas je popeljala v molitev, ta pa do zajtrka ter naprej v skupno odločanje, razločevanje, osebno delo. Risanje in premišljevanje o preteklih odločitvah. Kosilo. Sprehod in preizkušnja odločanja ter vztrajnosti. Bomo zmogli? Bomo ja. Je svoboda enaka zaupanju? Spoved, pogovor, polemika, trenja in brušenja in deljenja mnenj o naših vsakodnevnih odločitvah, odločanjih. Sveta maša, večerja, adoracija. Poskrbljeno je bilo za duhovno in telesno hrano. Sproščenost ob kuhanju in pomivanju. Super vikend, ki kliče po ponovitvi. (Marta Jagodic)

Odzivi duhovnega vikenda za birmance iz župnij Žalec in Petrovče

Barbi (župnija Žalec): V tem vikendu smo se zelo zabavali. Všeč so mi bile različne igre, skozi katere smo spoznavali Svetega Duha. Upam, da bo takšnih dni še veliko več. Bil je eden izmed najboljših vikendov, čeprav mi je bilo včasih težko.

Ana in Simon (župnija Žalec): Vikend nama je bil zelo v redu. Mogoče je bilo premalo prostega časa, ampak kljub temu sva se imela super. Spoznavali smo Svetega Duha. Animatorji so bili zelo zabavni. Bilo nama je všeč, da smo dolgo bedeli.

Luc (župnija Žalec): Vikend je bil boljši, kot sem pričakoval. Imeli smo vse, da smo se lahko zabavali. »Spanje« je bilo najboljše. Problem je bil, da sploh nismo spali. J Bilo je super.

Kaja (župnija Žalec): Na vikendu smo bolje spoznali drug drugega in veliko zvedeli o Svetem Duhu. Igrali smo se razne igre, ki so bile zanimive.

Jan (župnija Petrovče): Bilo je zelo zabavno, naučili smo se veliko novega. Animatorji so bili zelo prijazni. Na duhovnem vikendu smo se tudi veliko nasmejali, peli in naučili novih iger.

Andraž Čehovin (župnija Žalec): Igrali smo ročni nogomet, namizni tenis, tudi pravi nogomet. Dobro sem se imel na veselem večeru »Sveti Duh ima talent«. Veliko sem se nasmejal tudi pri igrah. Ponočevanje je bilo luštno J

Žan (župnija Žalec):  Bilo je super , spoznal sem  nove prijatelje. Igrali smo namizni tenis in ročni nogomet. Veliko smo tudi molili in peli. Bilo je nepozabno.

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si