Skupaj na duhovnih vajah

Duhovne vaje v tišini, Sv. Mohor, 30. 7.–4. 8. 2013

V vročih avgustovskih dneh, se nas je 8 mladih, br. Jaro in sestra Metka umaknilo k sv. Mohorju nad Moravčami, kjer smo iskali hlad v gozdu in osvežitev v prebiranju Božje besede. Čez dan smo vztrajali v tišini, da bi nam Jezus spregovoril na srce, ob večerih pa smo si vzeli čas za skupnost. Poleg skupnega pripravljanja večerje in sproščenega druženja med večerjo so se nas najbolj dotaknila deljenja Božje besede, po katerih smo si postali resnično blizu. V slabih štirih dnevih smo postali prava skupnost. V srcu ostajajo močni trenutki Njegove navzočnosti in miru, ki ga najdeš, ko si upaš ustaviti. Več pa naj povedo fotografije.

Duhovni vikend za birmance, Prebold, 8.-10. 3. 2013

To je bil super, nepozabni vikend. Različne igre. Všeč mi je bilo, ko smo se igrali. Imeli smo odlična voditelja in animatorke. Veliko novega smo se naučili o Sv. Duhu, imeli drugačno spoved in odpisali smo na pismo, ki nam ga je poslal Sv. Duh. (Katja, Sv. Jurij – Gotovlje)

Vikend je bil zelo dober in zabaven. Všeč sta mi bila voditelja br. Jaro in s. Anja. Hrana je bila dobra. Peli smo pesmi, igrali nogomet, ping pong. Všeč mi je bila tudi sobotna sv. maša (peli smo, zanimiva pridiga). Zabavni večer je bil zelo zabaven. (Mihael, Lenart)

Ta vikend se mi je zdel zelo zanimiv, poučen, imeli smo zelo dobra voditelja in odlične animatorke, da ne pozabim na kuharice, ki so kuhale odlično hrano. Spoznala sem veliko novih prijateljev. Od iger mi je bilo najbolj všeč, ko smo se igrali kokoši, pri tej igri je bilo veliko smeha. Ta igrica »Kdo spremeni gibe?« je bila tudi super. Pesmi so bile zelo zanimive in nekaj od teh jih že znam. (Amadeja, sv. Jurij – Gotovlje)

Ta vikend mi je bil zabaven, vesel. Še sploh mi je bil všeč poligon, prosti čas, spoznala sem nove ljudi in bili smo najboljša skupina : UHUU = PLAMEN UPANJA. Všeč mi je bil namizni tenis in ročni nogomet. Ni mi bilo všeč, da je bil čas za kopalnico PREKRATEK  in da smo šli spat PREVEČ POZNO.
(Kaja, župnija sv. Lenart)

Všeč mi je bilo, da smo skupaj veliko peli in molili in da sta nam voditelja dala veliko nasvetov za življenje in kaj je bolj pomembno in kaj manj. Tudi to, da sem v tem vikendu veliko razmišljal o sebi in življenju. Da je bilo veliko stvari predstavljenih, všeč mi je bila tudi hrana. Ravno všeč pa mi ni bila telovadba, ker sem bil zaspan in nisem najboljše sodeloval. (Staš, župnija sv. Lenart)

Ta vikend je bil zelo zabaven, poučen. Spoznala sem veliko novih ljudi, iger in veliko zvedela o Sv. Duhu. Ko bom odšla domov bom s sabo odnesla veliko dobre volje in znanja. Najbolj pa so mi bili všeč animatorji, voditelji in igre. (Natalija, Sv. Jurij – Gotovlje)

Duhovni vikend za birmance, Adergas, 1.-3. 3. 2013

Duhovni vikend za birmance, Šmarjeta, 22.-24. 2. 2013

Duhovni vikend za birmance, Adergas, 11.-13. 1. 2013

Duhovni vikend za birmance, Adergas, 4.-6. 1. 2013

Duhovni vikend za srednješolce in študente, Vipava, 1.-3. marec 2013

V Vipavskem križu na duhovnih vajah sem si odpočila od vsakdanjika in imela čudovito priožnost za poglobitev vase in povezavo z Bogom. Najbolj mi ostaja v spominu puščava, v kateri sem tudi tokrat prišla do novih spoznanj. Bil je lepo preživet vikend. (Anja)

Ko se želiš umakniti od vsakdanjega vrveža, dela in skrbi. Ko želiš imeti ob sebi nadvse dobre in prijetne ljudi. Ko se zaveš, da morda tvoja »svečka« počasi ugaša. Ko si želiš svečko spet močno prižgati. Ko preprosto želiš biti to kar si in to kar nisi. Vse te želje so izpolnjene na vikendu duhovnih vaj. Osebna razmišljanja, podelitve mnenj, slastna kosila in večerje J, brezkončni ženski pogovori, odlično vodenje ter od smeha jokajoči večeri. Ja, vse to je bil ta naš vikend za srednješolce in študente v Vipavskem križu. (Katja)

  • Koledar mladinske pastorale
  • Slovenska škofovska konferenca
  • Urad Republike Slovenije za mladino
  • mlad.si